Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Omega-3 és a szív + érrendszer képes leírás - Omega-3.tlap.hu
részletek »

Omega-3 és a szív + érrendszer - Omega-3.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: omega3.tlap.hu » Omega-3 és a szív + érrendszer
Keresés
Találatok száma - 9 db
A szív és a véredények őre

A szív és a véredények őre

Ha hiszünk az orvostudományban, ez felelőssé tesz bennünket abban, hogy a gyakorlatban is alkalmazzuk mindazt, amit a tudomány hasznosnak ítélt az ember egészsége számára. A hasznos - nem elég jó szó, hogy leírja azokat a fantasztikus terápiás hatásokat, amelyeket az Omega-3 zsírsavak fejtenek ki a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. Ezért, az Ómegai zsírsavakat esszenciálisnak véljük a védelemben, de mint építőelemek is jelentősek az agyszövetekben és a szem recehártyájában. Csökkentett mennyiségük a testben komoly fejlődési, működési zavarokat okozhat az idegrendszerben, látásban és az immunrendszerben.

Az omega3 és a szív és érrendszer

Az omega3 és a szív és érrendszer

Az omega-3 olajok tényleg segíthetnek a szívroham és a szélütés megelőzésében? Igen, mégpedig több módon is. Először is az omega-3 olajok megakadályozzák a fölösleges vérrögök képződését azáltal, hogy az AS ome-ga-6 zsírsavból létrejövő thromboxan nevű eicosanoid szintjét szabályozzák. A normális szin­tű tromboxan által kiváltott vérrögképződésre szükségünk van ahhoz, hogy egy-egy sérülés al­kalmával ne vérezzünk el, a túl sok tromboxan ál­tal okozott rendellenes vérrögképződés azonban veszélyes. A felesleges vérrögök akadályozhatják a keringést, csökkenthetik egy-egy testrész vérel­látását.

Az omega3 javítja a szívanyagcserét

Az omega3 javítja a szívanyagcserét

Az n-3 többszörösen telítetlen zsírsavak még az addigi jelentős javulás után is további előnyöket nyújtottak a szívfunkció és a teherbírás területén. - mondta a tanulmány társszerzője, Dr. Mihai Gheorghiade, a Northwestern Egyetem Feinberg orvosi karának kardiológus professzora. Ebből kiderül, hogy még a terápiára jól reagáló betegek esetében is sokat tudunk javítani az állapotukon. - tette hozzá. Ez ajtót nyit a természetes kezelés kiaknázása felé, vagyis a makrotápanyagokat lehetne alkalmazni szívbetegség esetén.

Omega-3 - a szív és érrendszer egészségéért

Omega-3 - a szív és érrendszer egészségéért

Fontos, hogy az omega-3 készítmények megfelelően tiszta formában tartalmazzák a zsírsavakat. Omega-3 - a szív és érrendszer egészségéért. A tengeri halak jó omega-3 zsírsavforrásnak számítanak, de még a rendszeres halfogyasztás sem tudja biztosítani a szükséges mennyiségű omega-3 zsírsavat.

Omega-3 - a szív és érrendszer egészségéért

Omega-3 - a szív és érrendszer egészségéért

Szívünk és érrendszerünk egészséges működéséhez szükségesek az omega-3 zsírsavak. Minthogy szervezetünk nem tudja őket előállítani, nagy részben táplálkozás útján jutunk hozzájuk. A tengeri halak jó omega-3 zsírsavforrásnak számítanak, de még a rendszeres halfogyasztás sem tudja biztosítani a szükséges mennyiségű omega-3 zsírsavat.

Omega-3 zsírsavak, alfa-linolénsav és az egészség megőrzése

Omega-3 zsírsavak, alfa-linolénsav és az egészség megőrzése

Egy MTI-hír arról, hogy Az alfa-linolénsavat tartalmazó olajok, növények, mint például a dió, csökkentik a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát.' Ahogy mondani szokás - a hír igaz. Már két évtizede jelennek meg közlemények az egész világon a dió és más, alfa-linolénsavat tartalmazó növényi eredetű táplálékok rendszeres fogyasztásának kedvező hatásáról a szív- és érbetegségek kialakulásának csökkentésében.

Omega3 kedvező hatása sportolóknak

Omega3 kedvező hatása sportolóknak

Sportolókon végzett kísérletek eredményei alapján, az omega-3 zsírsav segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését, illetve, a sportterhelés káros hatásainak csökkentését. A sportolóknál a hirtelen szívhalál, leggyakoribb oka a koszorúér elmeszedése. Ennek rizikófaktorai a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint.

Szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése

Szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése

Új európai táplálkozási irányelvek készülnek, amelyek egyik célkitűzése a krónikus, köztük a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése. Ennek érdekében javasolják például, hogy ügyeljünk a megfelelő mennyiségű omega-3-zsírsav bevitelére, azaz fogyasszunk bőségesen tengeri halakat, illetve busát, a napraforgóolaj mellett pedig használjunk repceolajat és lenmagolajat, valamint együnk bátran diót, mandulát.

Szív-és érrendszer

Szív-és érrendszer

A szív és a keringési rendszer együtt alkotja a szív- és érrendszert. A szív pumpaként működik, amikor a vért a test szervei, szövetei és sejtjei irányába pumpálja. A vér juttatja el az oxigént és a tápanyagokat az összes sejthez és szállítja el onnan a széndioxidot és a metabolitokat. A vért a szívből a test többi részébe a verőerek, a verőerecskék és a hajszálerek szállítják. A vér a vénákon keresztül jut vissza a szívbe.

Tuti menü