Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Omega-3 és a szem képes leírás - Omega-3.tlap.hu
részletek »

Omega-3 és a szem - Omega-3.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: omega3.tlap.hu » Omega-3 és a szem
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az omega-3 megelőzi a szembetegséget

Az omega-3 megelőzi a szembetegséget

Az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend ? főként halak és tengeri állatok fogyasztása ? csökkenti az időskori sárgafolt-degeneráció kialakulásának kockázatát. A Johns Hopkins Egyetem munkatársai, Sheila K. West és munkatársai az Ophthalmology decemberi kiadásában számolnak be arról, hogy a sok hal és kagyló fogyasztása védőhatású az időskori sárgafolt-degeneráció szempontjából.

Mik azok az omega-3 olajok?

Mik azok az omega-3 olajok?

Az omega-3 olajok a zsírok egy igen speciális fajtájához tartoznak, mégpedig az alapvető zsír­savakhoz. A kulcsszó az 'alapvető', ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. Nélkülük semmiképpen nem lehetünk egészségesek. Az 1930-as években a kutatók rájöttek, hogy az összes növényben vagy állatban fellelhető zsír kö­zött csak kettő van, amelyhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia. E kettő közül az egyik az omega-3 olajok, a másik pedig az ome-ga-6 olajok családjába tartozik. Ha ezeket az alapvető zsírsavakat elhagyjuk az étkezésünkből, az egészségünk láthatja kárát - ugyanúgy, mintha a vitaminokat vagy az ásványi anyagokat hagyjuk ki.

Omega-3 zsírsavakkal az időskori szembetegségek ellen

Omega-3 zsírsavakkal az időskori szembetegségek ellen

A Johns Hopkins Egyetem munkatársai szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend (főként halak és tengeri állatok fogyasztása) csökkenti az időskori sárgafolt-degeneráció kialakulásának kockázatát. Sheila K. West és munkatársai az Ophthalmology decemberi kiadásában számolnak be arról, hogy a sok hal és kagyló fogyasztása védőhatású az időskori sárgafolt-degeneráció szempontjából.

Szemproblémák és az Omega-3

Szemproblémák és az Omega-3

Azt hallottam, hogy az omega-3 olajok jót tesznek a szemnek. Igaz ez? Az omega-3 olajok nemcsak hogy jót tesznek a szemnek, hanem egyenesen elengedhetetlenek a működéséhez. A szem retinájának igen sok többszörösen telítetlen omega-3 olajra van szük­sége - azok közül is a legtelítetlenebbre, a DHS-re. Az a nedvesség, amelyet a DHS juttat a sejt­membránba, teszi lehetővé a retina számára, hogy a hozzá érkező képeket a villám sebességé­vel alakítsa át az agyba küldendő elektromos je­lekké.

Tuti menü